NORDISK FILM 2019
MEDIAPOOLEN AB
FILMER 2018
Att vi i Sverige är duktiga på att göra film är ju ingen nyhet! Men förutom svenska filmpärlor så har vi också några härliga godbitar från våra grannländer i sortimentet! Så varsågod; lite nordisk filminspiration för klassrummet!

Sverige

Cloudboy Sommarlovet blir inte riktigt som Niilas har tänkt sig när han tvingas tillbringa det i Sapmi med sin mamma och bonusfamilj. Men saker som inte blir som man har tänkt kan ändå bli ganska bra! Från åk 4.

Sverige

Amatörer I det utdöende brukssamhället Lafors tänds en gnista av hopp när man får chans att få etableringen av den stora lågpriskedjan Superbilly. Det gäller bara att vinna över grannbyn- bäst reklamfilm vinner!! Från åk 7.

Sverige

Gräns En Guldbaggevinnande, omänsklig kärlekshistoria som utmanar oss att möta identitetsfrågor och frågor om rätt och fel! Rekommenderas från årskurs 8!

Norge

Oskars Amerika Ibland måste Oskar ta hand om sin mamma istället för tvärtom. Plötsligt en dag säger hon att hon ska på en resa till Amerika och Oskar måste bo hos sin vresige morfar i en liten by i norra Norge. Från åk 2.

Norge

Vad ska folk säga Verklighetsbaserat om sextonåriga Nisha som hemma följer familjens pakistanska traditioner. När pappa kommer på henne med att ha en pojkvän, skickas hon till Pakistan – ett land där hon aldrig tidigare varit. Fr åk 7.

Norge

Rekonstruktion Utöya Sex år efter terrorattacken på ön Utöya i Nordnorge samlas fyra av de överlevande ungdomarna för att dela med sig av vad som egentligen ägde rum den 22 juli 2011. Från gymnasiet.

Island

Ploey Strandpiparen Ploey missar fågelfamiljens färd söderut och måste övervinna den isländska, sträva vintern för att få återse sin fågelfamilj. Vacker, isländsk animation från åk 3.

Island

Face to face Fin efterfrågad isländsk spelfilm från BUFF 2017 om mobbning och hur en grupp kan motverka det. Brynhildur kan inte förstå varför Silja är elak mot henne och hon försöker ta reda på hur de kan bli vänner istället. Fr åk 4.

Island

Heartstone Tonårspojkarna Thor och Christian har känt varandra hela livet. Under en omvälvande sommar försöker en av dem vinna en flickas hjärta, medan den andra upptäcker nya känslor för sin bästa vän. Från åk 7.

Finland

Mumintrollens farliga midsommar En blogg om nordisk film utan Mumintrollen skulle ju inte gå för sig! En animerad film som för oss in i Tove Janssons älskade Mumindal med alla dess invånare. Från fsk.

Finland

Little Wing Det blir en omtumlande resa för Varpu när hon ger sig ut på en roadtrip för att finna sin pappa hon aldrig har träffat!  Hösten 2017 belönades Little Wing med Nordiska rådets filmpris.Från åk 7.

Finland

Mannen utan minne Klassiker och tillika en enkel berättelse om livets storhet efter en svår misshandel och minnesförlust. Från gymnasiet.

Danmark

Lost in Africa Simon och hans mamma åker till Kenya. När hans boll försvinner utanför hotellets grindar hamnar han mitt i en kenyansk kåkstad med ett virrvarr av nya ansikten och mitt i en beväpnad konflikt! Från åk 4.

Danmark

The Contest Tolvårige Karl har alltid bott på landet. När han flyttar med sin mamma till Köpenhamn blir han skärrad. Stadsdelen Nørrebro präglas av etnisk mångfald och i skolan är jargongen tuff. Från åk 4

Danmark

Skämmerskans dotter Ett stort fantasyäventyr om Dina som har ärvt sin mors övernaturliga krafter och en efterfrågad filmatisering av en omtyckt bok av Lene Kaaberbøl. Från åk 4.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This