Never sorry

Frihetsaktvist och dissident i Kina – Ai Weiwei är en av konstnärsvärldens mest inflytelserika personer. Med sina verk ifrågasätter han regimen och genom åren har en stor skara anhängare visat sitt stöd och engagemang i frågor som ibland kostat honom hans egen frihet.

 

Ai Weiwei är en av konstnärsvärldens mest inflytelserika personer. Som skulptör, arkitekt och konceptkonsnär arbetar han för yttrandefrihet, demokrati och rättvisa. Med sina verk ifrågasätter han regimen och genom åren har en stor skara anhängare visat sitt stöd och engagemang i frågor som ibland kostat honom hans egen frihet.

Amerikanska journalisten och filmaren Alison Klayman följer Ai Weiwei mellan 2008 och våren 2011. Under den här tiden arbetar han för att belysa händelser kring jordbävningen i Sichuan 2008. Tusentals barn miste livet och en anledning tros vara dåligt byggda skolor.  Regimen försökte tysta ner Weiweis arbete med att offentliggöra antalet dödsfall. Weiwei blev även misshandlad och arresterad av polisen på grund av sitt arbete.

2011 blev han gripen på Pekings flygplats och hölls incommunicado på okänd ort i 81 dagar. Händelsen ledde till en omfattande internationell protestkampanj.

 

Relaterade resurser

Att teckna serier

Manga, Disney, Snobben eller Fantomen; serier älskas över hela världen. “Det jag måste få ut ur mig, kom ut i serieform”, berättar serietecknaren Mats Jonsson. Vi skapar egna serier, både på papper och med den spännande programvaran Creaza.

Artityd

I nära och nyfikna porträtt får du följa med samtida konstnärer i deras vardag och under deras konstnärliga arbete. Det blir en aktuell och angelägen resa genom dagens samhälle när konstnärerna undersöker sin samtid.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This