Never let me go

Kathy, Ruth och Tommy växer upp tillsammans på vad som verkar vara en idyllisk engelsk internatskola där de försöker hitta sina platser i den slutna värld som är deras samtidigt som deras relation till varandra blir all starkare.

 

 

Kathy H är 31 år i handlingens nutid. Hon är uppvuxen på Hailsham, en internatskola för barn som är kloner. Hela livet har förmyndarna på internatskolan berättat för eleverna att de är speciella, men aldrig riktigt vad det är som är så speciellt med dem. Flera antydningar i boken klargör att det handlar om att eleverna är skapade för att donera sina organ, de har alltså inga riktiga föräldrar utan finns till av ett medicinskt skäl. Filmen skildrar ett triangeldrama mellan de tre vännerna Kathy, Ruth och Tommy men bakom alltihop döljer den etiska frågan sig: är det är okej att skapa kloner som endast finns till för att donera sina organ till en annan människa? Och är dessa kloner mänskliga?

  • Speltid : 01:44:00
  • Förlag: Swedish Film
  • Nivå : Grundskola 4-6, 7-9
  • Ämne : Värdegrund
  • Ämnesord : Etik och moral

Relaterade resurser

Tema Etik

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Etik.Temat etik behandlar så väl vardagliga etiska dilemman som olika teoribildningar inom filosofin och religionskunskapen.

Från liv till liv

Sedan urminnes tider har människan drömt om att kunna bota sjukdomar genom att ersätta ett sjukt organ med ett friskt. Vid mitten av 1900-talet blev denna dröm verklig då den första organ-transplantationen ägde rum i USA.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This