Mustang

Mustang är en film om motstånd, systerskap och frigörelse. I centrum står fem systrar i en turkisk by vid Svarta havet starkt präglad av hederskultur.Efter att ha agerat i familjens tycke osedligt börjar systrarnas frihet kringskäras allt mer.

 

Mustang

Mustang är en film om motstånd, systerskap och frigörelse. I centrum står fem systrar i en turkisk by vid Svarta havet starkt präglad av hederskultur.Efter att ha agerat i familjens tycke osedligt börjar systrarnas frihet kringskäras allt mer. En film som tematiserar det ständigt högaktuella ämnet om unga kvinnors rätt att bestämma över sina liv, kroppar och sin sexualitet.

Från 11 år

Filmen har vunnit priser över hela världen och Oscarsnominerades 2016 som Frankrikes bidrag, men redan tidigare hade filmen vunnit det franska priset César för bästa film 2016 samt pris i Cannes och publikpriset vid Stockholms filmfestival 2015. Filmen vann en Guldbagge för bästa utländska film.

Relaterade resurser

The Empathy Gap

Populärkulturen bombarderar oss med sexistiska och kvinnofientliga budskap. I the Emapathy Gap utforskar Thomas Keith sammhällets och populärkulturens viktigaste budskap om manlighet; de ska bl.a möta konflikter med aggression, härda sig, undertrycka alla mänskliga känslor utom ilska och se kvinnor först och främst som sexobjekt. Dessa budskap nedvärderar inte bara kvinnor, utan underminerar mäns inneboende förmåga till omsorg och empati.

Sluta tafsa

Varje dag utsätts tjejer för kränkningar i det offentliga rummet. Attityderna till sex har förändrats och en del ungdomar vet eller förstår inte var gränserna går. Främst när det gäller unga kvinnors rätt till sin egen kropp, men också unga killars tro att det är ok att ta på tjejer utan tillåtelse. Att tafsa och ”ta för sig” är inte ok. Har det alltid varit så här eller har det ökat på senare år? Vad kan vi göra åt det?

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This