Stärk ungas MIK-
kunskaper!

Minskat utanförskap

MIK

Källkritik

Kostnadsfritt projekt

Vill din skola eller kommun delta i ett kostnadsfritt projekt för att stärka det källkritiska förhållningssättet hos unga?

 

Enligt rapporter från MUCF och SOM- institutet vid Göteborgs universitet uppger varannan ungdom mellan 17 och 23 år att de inte känner sig delaktiga i samhället och att tillitsklyftorna ökar. Störst är utanförskapet i glesbygd och utsatta områden.

Google.org står bakom projektet som går under namnet ”Empower youth with media and information literacy.” Verktyget Mobile stories skall erbjudas kostnadsfritt till skolor i 10 kommuner. De skolor som väljs ut är de som dras med särskilda utmaningar när det gäller tillit till samhället och bristande medie- och informationskunnighet.

Hjälp från journalister

I Mobile Stories publiceringsverktyg skall ungas MIK-kunskaper stärkas genom att de själva får jobba med journalistiska metoder. Användarna guidas steg för steg genom publiceringsprocessen. Längs vägen får de hjälp exakt när de behöver den, tips från yrkesverksamma journalister, information och checkfrågor kring källkritik, publicistiska lagar och etiska regler. En lärare eller skolbibliotekarie måste godkänna artikeln innan den publiceras på Mobile Stories medieplattform – en community för skolor.

Passar din skola in på projektet?
Läs mer och anmäl er här:

Försäljning

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

 

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This