Mind my mind

Chris är en ung man som har Autism och som lever sitt liv i besatthet till krigsflygplan. I den flerfaldigt belönade tecknade filmen får tittaren följa hur Chris tar emot och bearbetar intryck på ett sätt som ger inblick i hur det kan vara att leva med socialt handikapp.

 

 

Chris är en ung man som har Autism och som lever sitt liv i besatthet till krigsflygplan tillsammans med Hans. Hans är en figur som bor i Chris huvud och bearbetar Chris sociala intryck och uttryck. På en fest möter han zoologen Gwen och blir blixtkär. Vi får följa hur Chris och Hans kämpar för att hantera dessa känslor och intryck inne i hjärnan och hjärtat. I den flerfaldigt belönade tecknade filmen får tittaren följa hur Chris tar emot och bearbetar intryck på ett sätt som ger inblick i hur det kan vara att leva med socialt handikapp. Filmen innehåller korta sekvenser med sex samt med alkohol därav 15 års gräns. Mot lärares egna bedömning kan den även ses i åk 8.

Relaterade resurser

Mästerskapet

Tema med resurser om autism, och hur det kan vara. Mästerskapet är en fiktiv film som skildrar livet för tonåringen Nathan som är ett matematiskt geni, och har autism. 

Att leva med aspbergers syndrom

10 procent av världens befolkning har en funktionsnedsättning. Av 1 000 elever i svenska grundskolan har fyra Aspergers syndrom. Möt Jimmy som lever med Aspergers syndrom och inget hellre vill än att ha ett arbete. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This