Min favoritfärg är alla färger

Vet du att färger skapas i huvudet, eller varför regnbågen har många färger? Har du hört talas om grundfärger, sekundärfärger och icke-färger? Allt det, och mycket mer lär vi oss i denna film.

 

Färg är härligt! Alla reagerar vi på färg oavsett om den är varm, kall, stark eller så diskret att vi knappast reflekterar över den. Men varför är gräset just grönt, och varför är grönt just grönt och inte rött? Är vitt en färg? Och uppfattar alla människor färgerna på samma sätt? I den här filmen får vi svar på frågorna och mycket mer om färgernas sprakande fyrverkeri.

Relaterade resurser

Tema - Alla regnbågens färger

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Regnbågens alla färger. Det är kul med färger! Barn möter färger överallt. Här kan du hitta filmklipp, sånger, appar till lärplattan och annat som har med färger att göra.

4 minuter om regnbågen

Det finns få saker i vår värld som är så vackra som regnbågar. I alla tider har de fascinerat oss människor och vi har lockats till att inkludera regnbågar i sägner, myter och religiösa trosföreställningar. I vår tid vet vi hur en regnbåge kan uppstå och det är precis vad den här filmen förklarar på bara 4 minuter! 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This