#MeToo-dagen

Hela #MeToo-rörelsen startade den 15 oktober 2017. Från och med nu uppmärksammar vi MeToo-dagen den 15 oktober – varje år.

#MeToo

15 oktober 2017 startade den amerikanska skådespelerskan Alyssa Milano #MeToo- upproret genom att uppmana alla kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp eller sexuella trakasserier att svara på hennes tweet med orden #MeToo. Detta blev startskottet för ett upprop som snabbt spreds internationellt och så även i Sverige! MeToo-dagen firas den 15 oktober varje år, från och med nu. Dagen har instiftats för att försäkra oss alla om att den enorma kraften i MeToo-rörelsen som startade just den 15 oktober 2017, inte försvagas eller faller i glömska.

Att jobba med i skolan:

#VEM BRYR SIG? Vad skulle du göra ifall någon utsattes för rasistiska eller sexistiska kommentarer? Filmen utgår från dramatiserade scener där sexism, homofobi och sexuella trakasserier exemplifieras. Händelserna kommenteras också av barngrupper och en expert inom området. För åk 4-6.

JAG TROR JAG ÄR LITE KÄR: Nadja är en helt vanlig tonårstjej som träffar en kille, William, på nätet. Först flörtar de och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer. Filmen skildrar hur lätt det är att manipuleras och hur snabbt en situation som från början verkar oskyldig kan övergå till ett sexuellt övergrepp. Filmen innehåller mycket starka scener, och ska endast ses i en lärares eller annan vuxens närvaro. Rekommenderas för årskurs 6-9.

 

Relaterade resurser

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This