Strömmande media och utbildningsfilm för skola och förskola

MediapoolenPlay är en modern och lättanvänd streamingtjänst med utbildningsfilm, spelfilm, kurser och föreläsningar för förskolan, grundskolan och gymnasiet.

MediapoolenPlay har ett brett utbud av utbildningsfilm, dokumentärer, spelfilm, språkfilm och radioprogram från Sveriges ledande filmproducenter och -distributörer, svenska myndigheter, Sveriges Radio och UR Access. Filmerna i MediapoolenPlay är granskade och utvalda av en redaktion med svensk läroplan i fokus och kommer med institutionella visningsrättigheter.

Förutom en bred och smart streamingtjänst erbjuds ett rikt arbetsmaterial, tillgång till Mediearkivet – Nordens största nyhetsarkiv, ett ljud och bildlexikon för språkundervisning (Vocalex) och det digitala verktyget Paint Music där elever kan utforska digitalt musiksskapande.

Ett system som underlättar i klassrummet:

 

Quizverktyg med återkoppling
Till våra utbildningsfilmer finns nya quiz där eleverna kan göra en snabb diagnos för att se vad de har lärt sig. Efter quizet får eleverna facit till sina svar med länkar direkt till filmklipp eller andra resurser som erbjuder repetition och en fördjupad förklaring av svaren.

Mer kompetensutveckling
I MediapoolenPlay hittar du ett nytt kursflöde som ständigt fylls på med inspirerande, kompetenshöjande innehåll. Här hittar du bland annat våra Digitala kvartar inom IKT och MIK, de bästa föreläsningarna från UR, webbinarier, föreläsningar och kurser från företag och institutioner. Tidsbrist och ekonomiska utmaningar ska inte hindra kompetensutvecklingen i våra kommuner.

LGR22
För oss är det viktigt att göra ditt jobb enklare! I MediapoolenPlay kommer du kunna söka och filtrera fram resurser som är direktmatchade mot LGR22. Nu blir det ännu enklare att sortera ditt urval ner på centralt innehåll.

Smartare rekommendationer
I MediapoolenPlay ges du möjlighet att välja de årskurser och ämnen du jobbar med. Därefter ger systemet dig riktade förslag på resurser att använda i undervisningen.

Inloggning
Fler och bättre SSO:er ger ökade möjligheter till förenklad inloggning.

Kompetensutveckling

I MediapoolenPlay hittar du ett nytt kursflöde som ständigt fylls på med inspirerande, kompetenshöjande innehåll. Här hittar du bland annat våra Digitala kvartar inom IKT och MIK, vi samlar och rekommenderar de bästa föreläsningarna från UR, och hämtar in webbinarier, föreläsningar och kurser från företag och institutioner.

Tidsbrist och ekonomiska utmaningar ska inte hindra kompetensutvecklingen hos våra kommuner.

Smart arbetsmaterial

I MediapoolenPlay hittar användaren ett rikt arbetsmaterial till filmerna i form av quiz, handledningar, lektioner och stenciler.

Med våra nya quiz kan eleverna göra en snabb diagnos för att se vad hen har lärt sig efter en filmvisning. Efter quizet får eleven förklaringar till alla svar och länkar direkt till fillmklipp eller andra resurser erbjuder en fördjupad förklaring av svaren på frågorna som eleverna behöver repetition av.

I våra lektioner får pedagoger och vikarier förslag på hela lektionsplaneringar med arbetsuppgifter, quiz, diskussionsfrågor och andra resurser som fungerar ihop med utbildningsfilmerna i vår katalog.

Skapa konto

Om du inte redan har ett konto i MediapoolenPlay kan du enkelt skapa ett eget konto med hjälp av din kommunala e-postadress. Är du elev använder du adressen du har fått av skolan. Under knappen logga in finns alternativet skapa konto för dig som inte redan har ett konto. Titta på filmen där vi visar hur du skapar ditt konto.

SSO-inloggning

Om din kommun har en SSO (Single sign on) till vår plattform via Google, Microsoft, eller Skolfederation behöver du inte skapa något konto. Klicka bara på logga in och sedan på den integration som kommunen har valt för MediapoolenPlay. I rullistan för respektive SSO syns din kommun om de har anslutit sig.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Postadress

Kylarvägen 7
549 37 Skövde