Navet höjer nivån i NO-ämnet för Mediapoolens kunder.

Samarbete

Mediapoolen

Navet

Naturvetenskap

Stora nyheter för Mediapoolens och Navets kunder. Under 2022 inleds ett spännande samarbete mellan Mediapoolen och Navet Science center i Borås.

 

Vilka är Navet?

Navet är ett science center i Borås som ägs av Boråsregionen. Precis som Mediapoolen arbetar Navet direkt mot skolor och förskolor. Fokus ligger på naturorienterande ämnen, teknik och matematik. Genom sina kunniga pedagoger och fantastiska lärmiljöer sprider Navet kunskap och entusiasm kring ämnena.

En av Navets pedagoger i diskussion om kroppen. © Navet

Vi kuggar i varandra

Med gemensamma ägare, målgrupper och verksamma i samma bransch finns naturliga förutsättningar för samarbete. Vi sticker ut med olika kompetenser men har ett gemensamt behov av att kontinuerligt utveckla och effektivisera verksamheterna. Därav ser vi stora vinster med ett samarbete.

Samarbetet kommer att möjliggöra fortsatt utveckling av vårt multimodala tjänsteutbud. Genom att se höra och göra förstärks elevernas inlärning
Ann-Britt Dahl, VD Mediapoolen

Påbörjat samarbetsprojekt om matematik. © Mediapoolen.

Möjlighet att producera eget innehåll

För Mediapoolen innebär samarbetet en kostnadseffektiv möjlighet att själva producera en del av det lärmaterial som behövs för vår strömmande plattform Digital Pedagogik. Navets  pedagoger, lektionsmaterial och stimulerande miljöer är en enorm resurs för den som vill producera digitalt pedagogiskt material. Inledningsvis kommer detta innebära arbete med våra nya digitala lektioner samt olika kortare utbildningsklipp.

NO-ämnet innebär en särskild utmaning att förklara komplexa skeenden där bilder och modeller ofta är ett nödvändigt stöd för att elever ska få en djupare förståelse. Här är Navet ledande. Vårt mål är att göra Navets fantastiska arbete mer tillgängligt för våra användare med hjälp av den digitala tekniken.
– Andreas Johansson, Redaktionschef Mediapoolen

En av Navets utställningsmiljöer. © Navet

Unik miljö

Förutom ett unikt, digitalt innehåll som i samverkan med Navet blir verklighet erbjuder Navets lokaler fantastiska lärmiljöer för kurser, mässor och webbföreläsningar. Därför kommer Mediapoolen inte bara samverka kring digitala tjänster med Navet, utan flyttar hela Boråskontoret till Navets lokaler. Tredje veckan i januari flyttar Boråskontoret några hundra meter till vår nya adress på Skaraborgsvägen 1A.

Vad får Navet då?

Tillsammans med Mediapoolen stärker Navet upp sin digitala kompetens utanför de fysiska lärmiljöerna. Även om huset är hjärtat i Navets verksamhet finns behov av att ta nya steg i digitaliseringen. Med Mediapoolens kompetens och digitala infrastruktur underlättar det arbetet.

Samarbetet betyder att Navet får tillgång till kompetens och resurser inom digitalisering och teknik. Genom samarbetet att vi får möjlighet att sprida vår pedagogik via den digitala plattform som Mediapoolen utvecklat de senaste åren. En ny arena i tillägg till vårt hus och vår uppsökande verksamhet, en enorm tillgång!
Lisa Belfrage, Verksamhetschef Navet Science center

2022 ->

Så förbered er på en roligare och klokare framtid som kund hos Mediapoolen. Nu i armkrok med Sveriges härligaste science center!

Att våra verksamheter hittat varandra i det här samarbetet skapar en massa ny energi som kommer både oss själva och våra kunder till del! Genom att poola våra resurser, ser vi en enorm potential för utväxling och uppväxling! 

Lisa Belfrage, Verksamhetschef Navet Science center

Lär dig mer om Navet här: https://www.navet.com

Försäljning

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

 

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-tor 8:00-16.00
Fre 8:00-15.00
info(a)mediapoolen.se

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde