Max Minsky och jag

Drömmar är inte omöjliga när viljan är stark! Nelly Sue Edelmeister är tretton år, bor i Berlin och är besatt av rymden, galaxerna och universums alla outgrundliga mysterier. Hon ser sig inte som det minsta religiös och går högst motvilligt på de förberedande lektionerna i hebreiska och torahläsning under ledning av den stränge Kasarov.

 

Max Minsky och jag

Drömmar är inte omöjliga när viljan är stark! Nelly Sue Edelmeister är tretton år, bor i Berlin och är besatt av rymden, galaxerna och universums alla outgrundliga mysterier. Hennes pappa är musiker och arbetar sena kvällar. Mamman som är av judiskt ursprung och uppvuxen i New York försöker slita Nelly från hennes astronomiska grubblerier genom att enträget engagera henne i den stundande Bar Mitzvah. Nelly ser sig inte som det minsta religiös och går högst motvilligt på de förberedande lektionerna i hebreiska och torahläsning under ledning av den stränge Kasarov.

Men studierna blir lidande när Nelly sitter och drömmer om den luxemburgske prinsen Edouard som är såå snygg och dessutom också är en astronominörd som hon, bara hon får träffa honom kommer allt bli perfekt, och så dyker chansen upp att få åka till Luxemburg genom att bli uttagen till skolans basket lag. Problemet är bara att Nellys färdigheter i basket är lika med noll men hon får snabbt en idé om hur hon ska lösa situationen med hjälp av en viss Max Minsky.

En härlig film om drömmar som kanske inte alltid slår in men som utvecklar sig till nya möjligheter som man absolut inte kunnat förvänta sig.

 

  • Produktionsår: 2007
  • Speltid: 1.41 tim
  • Förlag: Swedish Film
  • Nivå: Grundskola 4-6, Grundskola 7-9
  • Ämne: Moderna språk, Religionskunskap, Samhällskunskap, Värdegrund
  • Ämnesord: Etik och moral, Empati och kamratskap, Tyska, Familj och samlevnad, Judendom

Relaterade resurser

Tema Judendom

Judendomen är 4000 år gammal, och som en av de tre abrahamitiska religionerna delar den mycket med kristendom och islam. Hur var det att leva som jude förr, och hur lever man idag på olika platser i världen?

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This