Måste gitt

När dagboken som är fullproppad med avslöjanden om gangstervärlden kommer på villovägar får småkriminelle Metin det hett om öronen. Inte blir det bättre av att det är ett bokförlag som hittar dagboken och ville ge ut den i bokform: Humor och vass dialog som skapar många igenkännanden hos eleverna och kan användas i dialog kring klassbegreppet, segregation, kultur, genus och skrivande.

 

Måste gitt

I Måste gitt följer vi Metin, en ung man i en av Stockholms förorter. Metin förenar sin småkriminella tillvaromed konstnärsdrömmar. Han skriver dagbok om allt han ser och gör där namn och platser dokumenteras iminsta detalj. När boken försvinner tar Metins liv en helt ny vändning. Filmen, som med ett säreget driv förenar humor och allvar, är en bra utgångspunkt för samtal om klassfrågor, segregation och skapandet somutväg

Relaterade resurser

Goliat

Goliat är en historia om Sverige idag, skildrat genom en kriminell familj och mot en fond av nedlagda industrier, ökade samhällsklyftor och hårdnat politiskt klimat. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This