Mary & Max

Mary Dinkle, en ganska ensam åttaåring i Australien, bestämmer sig för att skriva till någon i USA för att fråga om hur saker och ting fungerar där. Brevet hamnar hos Max Horovitz, en äldre man som även han är ganska ensam. Han bestämmer sig efter noggrant övervägande för att besvara brevet och en osannolik vänskap uppstår mellan dem.

Mary & Max

Mary & Max, är en otrolig berättelse om en ensam och mobbad åtta årig flicka från Australien som på ortens postkontor, väljer ut namnet Max Horovitz ur en telefonkatalogsida över New York, han ska bli hennes brevvän som kan ge henne svar på alla hennes frågor om det stora och avlägsna landet Amerika.

När brevet når andra sidan Stilla Havet, där den intet ont anande Max plockar ut det ur sitt postfack börjar en kontakt som sedan övergår i den osannolika vänskapen som kommer att vara över 20 år framåt i tiden. Och som i alla vänskapsrelationer ingår det både glädje, osämja samt förlåtelse.
Fast Mary och Max inte kunde vara mer olika: Mary en ensam åtta årig flicka och Max en 44-årig man som lider av aspergerssyndrom, så finner de många gemensamma beröringspunkter som förenar dem och som får relationen att växa.

Leranimationerna är fantastiska och bjuder på ett mustigt persongalleri med härliga karaktärer, de liknar Wallance & Gromit i stilen men de här personerna skildras med mer svärta, för att sedan smälla till med en komisk tillbakablick i karaktärens liv, då bubblar skrattet upp på nytt.
Detta är en otroligt varm berättelse, där frågor om normalitet, ensamhet och vänskap kommer upp.
Att filmen dessutom bygger på en verklig berättelse gör inte saken sämre.

Från 11 år

Relaterade resurser

T S Spivets fantastiska resa

Fler filmer om att vara annorlunda? Missa inte T.S. Spivets fantastiska resa.

Det handlar om dig!

UR:s uppmärksammade serie om mobbning Det handlar om dig belyser mobbning ur många olika perspektiv och tittar på hur man skall arbeta mot mobbning.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This