Marie Curie

 

Marie Curie var en polsk-fransk fysiker och kemist. Hennes upptäckter inom bland annat röntgenologins område har fått stor betydelse och gett henne Nobelpriset, två gånger. Hon var den första kvinnan som tilldelats priset, och även den första som fick priset två gånger. Under första världskriget gav hon sig ut i fält och hennes vetenskapliga upptäckter räddade tusentals liv. Filmen skildrar livet efter makens död, hur sorgen gjorde henne än mer beslutsam i sin forskning och vilja att göra skillnad och hjälpa människor under och efter kriget.

Relaterade resurser

Svenska uppfinnare

Tema svenska uppfinnare handlar om de briljanta hjärnor som genom historien har satt Sverige på kartan med sina tankar, idéer och uppfinningar.

Frihetens bittra smak

Som undersökande journalist på 778; Novaja Gazeta var Anna Politkovskaja ofta den enda som rapporterade om offren för Putins regim. 2006 mördades hon utanför sitt hem i Moskva. Efter Annas död fortsätter dramat med familj och vänner, alla lever de i skuggan av sin döda vän och de som tog hennes liv, men som ännu inte fått sina domar.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This