Marco Polo

I slutet av 1200-talet reser den unge köpmannen Marco Polo mot Asien och den mäktige Khubilai Khans mytomspunna rike. Men istället för att omvända landet i öster med Europas kristna värderingar, blir Marco Polo del av en fantastisk ny värld som omkullkastar alla hans tidigare föreställningar.

 

Marco Polo

År 1271 reste den blott 17-årige köpmanssonen Marco Polo från hemstaden Venedig med sin far Niccolò och farbrodern Maffeo österut mot Khubilai Khans hov i Kina.  Under 24 år hade han upplevt de märkligaste ting, men det var inte många som trodde honom när han återvände hem. Trots att han hade lösningen på många problem.

Relaterade resurser

Tema Upptäcksresor

Tema upptäcktsresor beskriver de européer som först gav sig ut i den ”nya världen” för att sedan återvända till Europa med sina erfarenheter.

Världens historia

I Världens historia reser tittaren genom tid över hela världen till avgörande vändpunkter i mänsklighetens historia, till platser och händelser som format världen vi lever i.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This