Ljus i skymningen

Koistinen är inte den extroverta typen av män, utan lite av en tyst drömmare, vilket inte passar sig i den ganska hårda världen vi lever i. Försörjer sig gör han som nattvakt vilket ska visa sig vara ett ödesdigert arbete.

Ljus i skymningen (Finland)

Koistinen är inte den extroverta typen av män, utan lite av en tyst drömmare, vilket inte passar sig i den ganska hårda världen vi lever i. Försörjer sig gör han som nattvakt vilket ska visa sig vara ett ödesdigert arbete. För när ” femme fatalen” Mirja helt plötsligt tar kontakt med honom faller han pladask, men hennes avsikter är allt annat än hederliga. Plötsligt är Koistinen häktad för ett inbrott han inte begått och inlåst i en cell berövad sin frihet och oberoende.

Ljus i skymningen är en stämningsskapande film, berättartempot låter berättelsen vila på ett sätt som gör att de skickliga skådespelarnas uttryck lyfts fram på bästa sätt. Fast handlingen många gånger är dyster så finns där alltid ett korn av optimism som gör att man hoppas och vill veta vad som kommer att ske. En mycket sevärd film med väldigt snyggt foto dessutom.

  • Produktionsår : 2006
  • Originaltitel: Laitakaupungin valot
  • Speltid : 1.14 tim
  • Förlag : Filmcentrum
  • Nivå : Grundskola 7-9, Gymnasieskola, Vuxenutbildningen
  • Ämne : Religionskunskap, Psykologi och filosofi, Samhällskunskap
  • Ämnesord :  Etik och moral, Psykologi, Sociala frågor

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This