Liam och superhjältarna

Vi får följa superhjälten SuperKim och hans nyfunna vän, tioårige Liam. Det enda SuperKim vill är att få rädda människor i nöd, men av någon anledning behöver ingen hans hjälp! Liam och hans superhjältevän får i olika kapitel träffa en polis, en läkare och en brandman.

 

”Ett, ett, två – lätt att slå!”.  Det här är en pedagogisk och underhållande film för de yngre åldrarna som får barnen att minnas vart man ska ringa om något allvarligt händer.

Vi får följa superhjälten SuperKim och hans nyfunna vän, tioårige Liam. Det enda SuperKim vill är att få rädda människor i nöd, men av någon anledning behöver ingen hans hjälp!

SuperKim får under programmets gång veta varför det inte kommer några rop på hjälp. Det finns nämligen andra hjältar som räddar människorna – de hjältarna kommer med ett mystiskt blått sken när man slår 112. Liam och hans superhjältevän får i olika kapitel träffa en polis, en läkare och en brandman.

 

Relaterade resurser

Brottsligt

I åtta delar lär vi oss om brott och vilka konsekvenser de får. Programledare Sofia Rågenklint och polisen Alexandra Goncalves informerar om polisens arbete och hur våra lagar fungerar. Allt ärdessutom väl förankrat i händelser från verkligheten. Spännande! Åk F-3, 4-6.

Trygg i trafiken - gå i trafiken

Enya och Alvin har fått i uppgift i skolan att lära sig vägmärken och hur man går i trafiken. Ola hjälper dem att förstå med hjälp av olika exempel och händelser hur man tar sig fram i trafiken. Filmens manus har utarbetats med hjälp av bland annat NTF-Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande. Åk F-3, 4-6.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This