Leonardo - vetenskapens förnyare

Mona Lisas leende eller Den sista måltiden är några av världens mest kända konstverk. Konstnären Leonardo Davinci hade många strängar på sin lyra, och är dessutom en av våra största vetenskapsmän. Helikoptern, fallskärmen, och stridsvagnen är bara några av de uppfinningar man hittat i konstnären och vetenskapsmannen Lenoardo Davincis anteckningar.

 

 

Helikoptern, fallskärmen, och stridsvagnen är bara några av de uppfinningar man hittat i konstnären och vetenskapsmannen Lenoardo Davincis anteckningar – uppfinningar som vi har idag. Ingen visste om dem medan han levde och de publicerades först på 1800-talet.

Förutom hans bidrag till mänskligheten inom teknikens värld har han gjort starkt avtryck även inom konstens och fysikens. Inte förrän man kunde avbilda kroppen med fotografi kunde man slå Davincis skisser i människans anatomi. Och vem känner inte till åtminstone några av hans tavlor? Mona Lisas leende och Den sista måltiden är några av dem.

Relaterade resurser

Äldre tiders naturvetenskap

Naturvetenskapen har i alla tider fascinerat människan. I olika kulturer, i mytologin, i konsten och litteraturen har man försökt förklara hur allt hänger i hop och fungerar.

Steve Jobs - från hippie till miljardär

Historien om Steve Jobs och hans framgångsrika bolag börjar i ett förortsgarage 1976 när han tillsammans med kollegan Steve Wozniak börjar tillverka och sälja datorn Apple I.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This