Krig

Malte flyttar till Skåne med sin ensamstående mamma, och hamnar mitt i händelsernas centrum då han träffar två rivaliserande gäng på gården. Mira och Omar härskar över var sin gård med strikta regler och lagar som håller konflikten i balans.  Malte vet allt om historiska slag och spelteori och hamnar genast i centrum mellan de två gängen. 

Som nyinflyttad kastas Malte mer eller mindre frivilligt in mellan två rivaliserade gängs konflikt på den gård han nu bor på och med sitt specialintresse för historiska krig och slag blir han en viktig bricka i spelet. Men konflikten eskalerar till gränsen till krig med både vapen och strategier. Hur långt är gängen beredda att gå? Vems sida ska han stå på och vem kan man lita på? En spännande film om grupptryck och gruppens dynamik. Om att hitta sin plats och vänskapens bräcklighet. Hur ens roll kan skifta och förändras drastiskt genom ens handlingar och beteende, samt att allt och alla inte är goda eller onda utan en balans mellan de båda där ibland det ena tar över och det andra får stå tillbaka. Filmen är regisserad  av Goran Kapetanović som vann Guldbaggen för bästa regi samt bästa biroll för filmen ”Min faster i Sarajevo” år 2017

Relaterade resurser

Tema Etik

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Etik som behandlar så väl vardagliga etiska dilemman som olika teoribildningar inom filosofin och religionskunskapen för årskurs 7-9

Lea - byns drottning

Tysk film om 10-åriga Lea, som bor i en liten sömnig by på landet. Hon tycker att tjejerna i klassen har förändrats och blivit ganska tråkiga, och vill hellre vara med killarna som har kojor och hittar på halvgalna saker. Problemet är bara att inga tjejer får vara med i killarnas gäng. Fast killarna inser att Lea är rätt cool och om hon klarar inträdesprovet kan hon få vara med. En film om mod och om att få vara den man är.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This