Korrespondenterna

Världen över riskerar vanliga människor sina liv i sitt dagliga arbete. Det hotas, misshandlas och mördas för att de i sin gärning utmanar mäktiga intressen. Möt bland andra tolken som riskerat sitt liv för svenska försvaret i Afghanistan och människorättskämpar i knarkkrigets Mexico.

 

I korrespondenterna får vi följa med tre av SVT s reportrar till olika delar av världen där de träffar människor som dagligen riskerar sina liv i kampen för rättvisa, frihet, mänskliga rättigheter och för att sanningen ska segra. Vi får bland annat träffa den före detta tolken i Kabul som kämpar för att få asyl i Sverige då han arbetat åt den svenska försvarsmakten, kvinnan som kämpar för att sanningen om försvinnandet av hundratals mexikaner i knarkkrigets skugga, männen i Kambodja som kämpar för att bevara deras regnskog som skövlas av storföretag med den kambodjanska regeringens vetskap. En otroligt intressant och välgjord dokumentär.

Relaterade resurser

Special Forces

Den franska journalisten Elsa är i Afghanistan på jakt efter ett scoop när hon kidnappas av talibansoldater för att dödas som deras gisslan. Ett team bestående av specialtränade elitsoldater sätts ihop för att rädda henne. Men i det karga afghanska landskapet är det ett lätt villebråd.

Korrespondenterna - Fursten

Vad är det egentligen med människors längtan efter “den starke mannen”? Korrespondenterna undersöker varför så många världen över lockas av auktoritära ledare och vad det får för följder. Reportage bland annat Filippinerna och Turkiet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This