Kolsvart

En äventyrsserie för årskurs 5, som rör frågor kring vetenskap, och ger ledtrådar till begreppet vetenskaplig metod.

 

Kolsvart

På en öde ö upptäcks en sjukdom bland ålar som spolats upp på en strand. Det är en okänd smitta från en annan plats – och kanske en annan tid. Ska frågan behandlas vetenskapligt eller med gammal folktro och skrock? Det hela är mer komplicerat än det verkar och det är ibland riktigt skrämmande. En äventyrsserie för årskurs 5, som rör frågor kring vetenskap, och ger ledtrådar till begreppet vetenskaplig metod. I varje avsnitt finns ett antal moment som går att förflytta till klassrummet. Laborationer och resonemang tangerar olika delar av naturvetenskapen, och även teknik. En lärarhandledning finns.

Relaterade resurser

Tema Vattnet på vår jord

Jordens yta består till 70 procent av vatten. Tillgången till rent dricksvatten är livsnödvändig för människan och andra livsformer på jorden. Så, man kan lugnt säga att vi behöver ta hand om det vatten vi har på jorden.

Beasts of the Southern wild

Sexåriga Hushpuppy bor med sin pappa i en liten by någonstans i den amerikanska södern. En dag rubbas ordningen, byn översvämmas och hennes pappa blir allvarligt sjuk. I ett desperat försök att återställa balansen måste den lilla hjältinnan ta sig an en katastrof av episka proportioner. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This