Kalle & Chokladfabriken

Läs en film

Willy Wonka har en chokladfabrik och beslutar att de barn som får någon av de fem guldbiljetter som han har lagt i chokladkakor, ska få besöka hans fabrik. Kalle Spann hittar en av biljetterna. Läs boken i klassen och titta sedan på Tim Burtons filmatisering.

 

Kalle och Chokladfabriken (Läs en film)

Att få se det glimrande gyllene skimret av en av Willy Wonkas biljetter under pappret på chokladkakan verkar vara en omöjlig dröm för Kalle Spann. Dessutom får han bara en chokladkaka om året på sin födelsedag. Om han skulle vara en av de 5 lyckliga vinnarna skulle han få uppleva Willy Wonkas världsberömda fabrik dit ingen har fått tillträde till på en väldigt lång tid. Så många dagar han stått utanför de stora grindarna med näsan i luften insupandes de mest fantastiska dofter av karamell, choklad och jordnötter för att sedan traska hemåt till det lilla fallfärdiga huset som han delar med sin familj till ännu en skål kålsoppa. Men drömmar kan slå in och Kalles stora äventyr börjar när han råkar hitta en sedel på gatan och går in i närmaste affär där chokladkakan ligger och väntar på honom.
Roald Dahls klassiker är omöjlig att inte fascineras av, alla spännande ingredienser finns med i denna berättelse. Färgstarka karaktärer, den excentriske Willy Wonka själv och ett mycket tydligt budskap som förmedlas med en stor portion humor.
Tim Burtons tilläggscener i filmen där Willy Wonka (Johnny Depp) bland annat söker upp sin far som är en nitisk tandläkare (Christopher Lee) passar ovanligt bra in i Dahls original version.

OBS: Filmen finns endast tillgänglig som DVD. BOKA DEN HÄR

En klassuppsättning av boken BOKAR DU HÄR.

Från 7 år

  • Originaltitel: Charlie and the Chocolate Factory
  • Filmtyp: Spelfilm Dramakomedi
  • Produktionsår: 2005
  • Speltid: 115 min
  • Ålder: 7 år
  • Regi: Tim Burton
  • Talat språk: engelska, svenska

Var beredd på att det kan vara kö på boklådan så boka i god tid!
Film i Dalarna har gjort en handledning för dig som vill arbeta med konceptet Läs en film.

Handledning: Läs en film

Relaterade resurser

Tema - I sagans värld

Utgå från kända och okända sagor och uppmuntra det egna skrivandet och berättandet. Via skrift, via muntligt berättande, via digitala medier m.m. Upptäck vårt ämnestema för F-3.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This