Lek och lär

Adventskalender i klassrummet

Emma Wingqvist Rödjer, Pedagog, redaktör

27 November 2017

December är snart här, och det är dags att öppna första luckan i julkalendern! Här är Mediapoolens favoriter:

”På med tomteluva och skyddsglasögon, för nu är det julkalender igen!” Kemijulkalendern från Lunds Tekniska Högskola är en klassiker som är perfekt för år 4-7. Titta och njut av alla experiment, eller passa på att utföra dem som laborationer i klassrummet. År 2016 såg den ut så här, och äldre kalendrar finns att tillgå under bilden – eller på YouTube.

Naturhistoriska Riksmuseét har sin fina Djurens Jul, passar alla åldrar och handlar om djur och natur.

Naturhistoriska Riksmuseet erbjuder påminnelse om dagens lucka via mejl. Bra för dig som bara vill plocka russinen ur kakan.

Nukunskap.se utlovar en kalender för elever och en för pedagoger, och temat är Europa. Här finns också quiz och en kalender från 2015 med jultraditioner, för den som hellre vill ha jultema även i luckorna.

Barnens Bibliotek tipsar om högläsningsböcker med julstämning där man kan läsa ett kapitel per dag fram till jul.Man kan också öppna dagens lucka med ett boktips och ett formulär att fylla i om man vill ha chans att vinna boken.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This