Film, Jul

Julfilmer i Digital Pedagogik

Admin, Mediapoolen

23 November 2016

Det finns massor med julfilmer i Digital Pedagogik. På Filmtipsbloggen och Filmpedagogbloggen hittar du ytterligare tips, men här kommer några favoriter.

Mysig, informativ serie med fyra avsnitt där pappa Robert, dottern Maja och hustomten Nisse undersöker och utforskar våra jultraditioner! En kanonbra lärarhandledning hittar du på Filmpedagogbloggen. Så här skriver Susanna på om hur hon tänker kring filmen:

“För att bevara vårt kulturarv har traditioner en stor betydelse. Att överföra traditioner och berätta varför vi gör som vi gör är en viktig del för nästa generation att få ta del av. Mina elever har redan börjat prata om julen och förväntningarna börjar byggas upp.”
Från 6 år.

Titta på serien

Läs en handledning på Filmpedagogbloggen

 

achristmascarol-217x300En julsaga / A Christmas Carol

Ebenezer Scrooge är en girigbuk, bitter och ensam gammal man. Men en julafton får han besök av andarna från gångna, nuvarande och framtida jular. Det lär honom till slut att öppna sitt hjärta för julens sinnelag och för den glädje som vänner och familj innebär. Berättelsen utspelar sig i ett dimmigt och frostigt viktorianskt London. Från 10 år.

Se filmen med svensk text

Se filmen utan svensk text

Läs en handledning på Filmpedagogbloggen

 

 

prick-och-flack-snoar-in_2Prick och Fläck snöar in

Vita prickar singlar ner utanför Prick och Fläcks fönster. Det är SNÖ som yr och flyger där ute. Med snö kan man bygga en snögubbe, ha snöbollskrig och göra snöänglar – Prick och Fläck provar på allt! Men plötsligt börjar det snöa små vassa flingor på tvären och blåsa hårt. Snön fastnar över hela kroppen, inte en enda prick syns på Prick och var är Fläck, var är huset? Åh, där är Fläck! Helt insnöad! Men varför rör inte Fläck på sig när Prick knuffar? Har Fläck frusit fast alldeles? Plötsligt välter Fläck och går i bitar – nu blir det hemskt och farligt! Från 3 år.

Se filmen

 

 

busige-benny-224x300Busige benny

Filmen utspelar sig under 1930-talets depression och handlar om Benny! Han är ett riktigt busfrö som gillar att hitta på hyss! Men ofta blir det fel och hans lärarinna, hans mamma och till och med hans bror tycker Benny är lite jobbig! Bennys pappa är fiskare och befinner sig i Afrika, men väntas hem lagom till jul. När pappan inte är med fiskebåten hem börjar Benny smida en plan hur han äntligen skall få återse sin far lagom till julafton. Från 9 år.

Se filmen med svensk text

 

 

trolltyg_i_tomteskogen-743875-frntlTrolltyg i Tomteskogen

En klassiker som kanske inte egentligen har så mycket anknytning till julen, förutom tomtarna då! Men vi är många som växt upp med denna underbara saga och som förknippar den med juletider eftersom den under många år visades under högtidshelgen. Häng med i den magiska berättelsen om kriget mellan tomtar och troll som hotar det stundande bröllopet för tomteparet Tor och Lisa! Får inte missas! Från 6 år.

Se filmen

Filmhandledning på Filmpedagogbloggen

 

tomtar-och-trollTomtar och Troll

Här får vi lära oss allt om hur tomtar och troll lever, ser ut och vilken betydelse de hade förr. Vi får lyssna på spännande berättelser om dessa varelser och se fina illustrationer av bland annat John Bauer och Jenny Nyström! Från 5 år.

Se filmen

Filmhandledning på Filmpedagogbloggen

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This