Jojo sucht das glück

Lär dig tyska med Jojo! Brasilianska Jojo anländer till sin nya hemstad Köln för att studera – och för att träffa den mystiske Ben som hon har lärt känna på nätet. Snart fylls hennes värld med kompisar, studier och mycket annat – men inget går riktigt som hon tänkt sig.

Jojo reser från Brasilien till Köln i Tyskland för att studera. Dessutom har hon träffat en kille på nätet ”Ben” som bor i Köln och som hon gärna vill träffa men allt blir inte som planerat, det börjar med att hon glömmer väskan med sitt pass och sina pengar i taxin som kör henne från flygplatsen in till staden. Sen upptäcker hon att samme taxichaufför är en av de killar hon ska bli inneboende hos, samt att de väntat sig en kille vid namn Johino. Sen är allt igång. Vi får följa Jojos äventyr med nya vänner, studier, letandet efter Ben och mötet med den tyska kulturen.

Relaterade resurser

Tema - Vara ung i Tyskland

I Digital Pedagogik finns ett tema, den centrala frågeställningen för detta tema är -hur är det att vara ung i dagens Tyskland?

Min pappa Toni Erdmann

Winfried bestämmer sig för att tina upp sin frostiga relation med dottern Ines genom att överraska henne med ett spontanbesök. Men Ines har fullt upp med att sy ihop ett komplext affärsprojekt, så att ta hand om sin skojfriske far är inte något hon prioriterar. Winfried tänker dock inte ge sig utan kamp och infiltrerar dotterns liv i rollen som den excentriske livstilscoachen Toni Erdmann. Ett beslut som kommer att få oanade följder.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This