John Bauer, fantasin och sagorna

John Bauer är en av Sveriges mest kända sagokonstnärer. Hans bilder i böckerna ”Bland tomtar och troll” gav liv och djup till berättelserna och John Bauer blev känd även utomlands. I den här filmen lär vi oss om både skapande och fantasi, samt om John Bauers liv och illustrationer.

 

Filmen syftar till att inspirera barn till att själva fantisera och fundera kring berättelser. Vi får se påhittiga barn, höra och se kända sagor och lockas av Bauers fantasifulla bilder. Har man fantasi ska man använda den. Man kan ha fantasi om vad som helst!

Relaterade resurser

Tema I sagans värld

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om I sagans värld. En saga är en tidlös berättelse som passar för både stora och små. I temat finns sagor från våra nordiska mest kända sagoförfattare men även sagor från hela världen.

Våra nordiska sagoberättare - Tove Jansson

Mumintrollen är idag världskända och omåttligt populära. Den här filmen skildrar Tove Janssons liv och hennes berättelser. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This