Jag, Van Gogh

En film om Vincent van Goghs korta liv och resan fram till hans stora konstnärskap. Upplev de miljöer som inspirerade till några av världens absolut främsta konstverk, och de platser där han levde och verkade.

 

Vincent van Gogh blev endast 37 år gammal, men var oerhört produktiv som konstnär. Han fick bara sålt en enda tavla under sin levnadstid, men genom sin produktivitet la han grunden för mästerverk som värderas högt och lever vidare i våra liv än idag.

Van Gogh brottades med psykisk ohälsa och klarade inte av att sköta ett vanligt arbete. Hans bror som var konsthandlare försörjde honom så att han hade rum och material för att kunna måla. Upplev de miljöer som inspirerade till några av världens absolut främsta konstverk, och de platser där han levde och verkade.

 

Relaterade resurser

Bildanalys - vad säger temat?

Bildanalys med konstbilder i fokus. Egenproducerade eller kända verk. Och kan kaffe vara konst?

Den moderna konstens äventyrare - bohemerna

Konstvärlden i Paris år 1900 lägger grunden för konstens framtid. En tid då Picasso, Apollinaire och Matisse är verksamma. Filmen har tilldelats flera priser, bland annat Bästa Dokumentären 2015 av the French Syndicate of Cinema Critics.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This