Jack och jordens utveckling

Jack och jordens utveckling

När Jack kommer med klassen till det stora museet får han till uppgift att hitta fakta om jordens utveckling. Att redovisa inför klassen är inte Jack så sugen på, så han smiter i väg och hamnar på en helt egen upptäcktsfärd i museets olika skrymslen. Hans upplevelse av de olika tidsåldrarnas fossil kommer att bli lite annorlunda!

 

Jack och jordens utveckling

Följ med Jack runt i museet där meteoriter, trilobiter, reptiler, dinosaurier, mammutar och neandertalare blir levande och berättar om jordens utveckling utifrån sina perspektiv och sin tid. Om tidsperoder och cykeln där nya arter uppstår och dör ut för att ge plats åt nytt liv och ytterligare utveckling fram till dagens människosläkte.
Serien består av 5 delar på 9 minuter.

Åk F-3, 4-6

 

Relaterade resurser

Om evolution

Vad är en art? Vem var Charles Darwin? Varför förändras djur med tiden och varför överlever vissa djur medan andra dör? Vi lär oss om arterna och deras uppkomst, om evolution, fossiler och jordens historia.

Sea Rex - en resa till en förhistorisk värld

Häng med på äventyret som tar oss från ett modernt akvarium till Tria, Jura och Krita perioderna. Hur fann man det första fossilet och vad innebar upptäckten för vår syn på evolutionen? Genom filmen Sea Rex, En resa till en förhistorisk värld, får du möjlighet att på nära håll uppleva haven och dess invånare såsom det kan ha sett ut för ca 75 miljoner år sedan. En miljö som har många olikheter med dagens, men också många likheter. FRÅN 9 ÅR.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This