I taket lyser stjärnorna

Jenna är fjorton år och borde bara behöva oroa sig för brösten som aldrig växer, varför hon inte är lika populär som Ullis-Knullis och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att bli kär i henne, eller åtminstone upptäcka att hon finns. Men hemma hos Jenna finns en jobbig mormor och en älskad cancersjuk mamma. Och i Jennas ficka ligger en dikt: ”Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.”

När Jenna 14 år får uppdraget av sin lärare att skriva om det största av allt ”kärleken” blir det raderna ”Om du dör mamma, då tar jag livet av mig” lappen bär Jenna med sig i fickan var hon än går. Tonårslivet är ju svårt nog med alla krav och måsten, att vara populär,snygg och att hitta sig själv mitt i allt. Men Jenna brottas med något av de svåraste situationerna i livet, en mamma som är allvarligt sjuk i cancer. Livet verkar så enkelt för snyggaste tjejen Ullis i Jennas klass, men när Jenna och hennes mamma blir tvungna att flytta hem till Jennas mormor som råkar bo granne med Ullis får Jenna en helt annan bild av den självsäkra Ullis, med en mamma som är alkoholist är hennes liv allt annat än rosenrött. Tjejerna har trots allt en hel del gemensamt och en vänskap växer sig fram som ingen av dem trodde var möjlig. Jenna går igenom sin första fylla, blir av med oskulden och slits mellan barn och vuxenlivet allt medan skuggan hänger över henne med en mamma som kämpar för sitt liv.

Relaterade resurser

Tema Identitet

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Identitet. Temat behandlar hur vår identitet påverkas av olika faktorer som t.ex. kön, religion, sexuell läggning m.fl. Temat behandlar även några av de stora livsfrågorna.

Förr eller senare exploderar jag

Hazel och Gus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt; en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar med dem – och oss – på en oförglömlig resa. Boken är en gripande och livsbejakande kärlekshistoria mot alla odds. Baserat på den bästsäljande boken av John Green om det roliga, spännande och jobbiga i att leva och att vara kär.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This