Språkinlärning

Hülya Basaran får Guldäpplet

Admin, Mediapoolen

6 oktober 2016

Grattis till Hülya Basaran från Trollhättan som tilldelades Guldäpplet för att ha förnyat språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt med digitala nycklar.

Det stora antalet nyanlända barn och ungdomar som kommit till Sverige ställer skolan inför utmaningar som kräver effektiv organisation, goda pedagoger och ändamålsenliga hjälpmedel. Juryn för lärarpriset Guldäpplet vill med juryns särskilda pris 2016 uppmärksamma framstående och långvariga pedagogiska insatser med digitala nycklar för att underlätta ungdomars erövrande av språk, kultur, kunskaper och gemenskap i ett nytt land.
Så här beskriver Guldäppletjuryn den enorma utmaning som Hülya (Högskolan Väst) tillsammans med Anna Kaya (Stockholms Universitet) tagit sig an.

Hülya som tidigare deltagit på Mediapoolens SFI-dagar tidigare i höst har verkligen arbetat aktivt med att sprida sina kunskaper till andra pedagoger.

Hon tilldelas priset för “[…] sitt nydanade sätt att arbeta språkutvecklande och inkluderande med nyanlända elever. Hon ger eleverna möjlighet att lyckas i klassrummet där de digitala verktygen och resurserna både stöder elevernas lärande och öppnar för samspel med familj, släkt och omvärld.” – Juryns motivering.

Mediapoolen önskar grattis och hoppas att vi får fler tillfällen att erbjuda pristagaren en plattform att dela sina erfarenheter på.

Hülya Basaran, vinnare av Guldäpplet 2016

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This