Hoppet

Hoppet handlar om Azad som råkar komma till Sverige av misstag och för att smälta in i familjen han ska bo hos måste han låtsas vara 9 år. Helt plötsligt är han ensam i ett nytt land, förstår inte språket och hamnar i ständiga trassel och missförstånd. Azad kämpar för att återförenas med sina föräldrar.

 

Tolvåriga Azad är en helt vanlig pojke som drömmer om att bli världsmästare i höjdhopp. Men en dag tvingas han och hans bror Tigris lämna sin familj och fly från sitt hemland till Sverige. Ensamma och strandsatta i det nya landet bleknar drömmen om att bli en hel familj igen. Bröderna får bo hos en annan familj, som tvingar Azad att ljuga om sin ålder. Han måste utge sig för att vara nio år. Azad är ensam i världen, snärjd av lögner och med ett tungt ansvar för sin bror. Trots detta är det en hoppfull historia. För även om vuxenvärlden sviker, och allt runtomkring rasar, finns det alltid glädje, kärlek och en väg ut. Med hjälp av en udda korvgubbe, en ny bästis, den stora kärleken och en plats i höjdhoppslaget finns det hopp. Det gäller bara att ha koll på var man landar!

Relaterade resurser

Tema Öppna hjärtan - öppna gränser?

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om flyktingproblematiken. Vad innebär det att vara “svensk”? Hur är det att komma till Sverige från ett annat land? Hur tar Sverige emot flyktingar? Flyktingfrågan och rasism i stort och smått påverkar oss alla – och frågan är viktig i valet 2018. Temat tar upp svåra frågor som måste diskuteras – bara så kan vi närma oss varandra.

Welcome

Bilal är en 17-årig kurd som har tagit sig genom Mellanöstern och Europa för att träffa sin flickvän som emigrerat med sin familj till England. Men i Frankrike blir han stoppad med hot om att bli tillbakaskickad. Bilal bestämmer sig då för att simma över kanalen och börjar träna. I simhallen lär han känna Simon som är siminstruktör. Simon står mitt uppe i en skilsmässa och till att börja med tar han sig an Bilal för att imponera på sin fru som är starkt engagerad i volontärarbete. Men efterhand blir han alltmer involverad i Bilals öde och riskerar allt för att hjälpa honom.


VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This