DIGITAL PEDAGOGIK

Film, litteratur, skapanderesurser och mycket mer!

Logga in med:

Skolfederation

GLÖMT LÖSENORD

Logga in i Digital Pedagogik

Logga in med:

skolfed

GLÖMT LÖSENORD?

Få hjälp av kundtjänst

Behöver du hjälp med någon av våra resurser? Har din boklåda kommit på villovägar eller har du tappat bort lösenordet till Digital Pedagogik? Lugn! Vi hjälper er!

Tel 0500-44 54 00
Mån-tors 7:30-16.30
Fre 7:30-16.00
info@test-mediapoolen.mediapoolen.se

Handla din teknik hos oss!

Vi erbjuder dig provade produkter med hög service och support. Alla produkter är upphandlade enligt LOU och säljs bara till Mediapoolens medlemskommuner.
Tel 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kompetensutveckling för dig

Utveckla din undervisning med hjälp av teknik och mediepedagogik. Mediapoolen erbjuder avancerade kurser, nätverk och kostnadsfria inspirationsträffar. Kom igång med filmning, programmering, MIK och allt det där nya som väntar på att bli verklighet.

Läs mer om vår kompetensutveckling

VECKANS GREJ

FILMEN

Evas funkarprogram
Med hjälp av sina förstorade modeller visar och förklarar hon på ett lättfattligt sätt hur olika saker i vår omvärld fungerar.

Åk Förskola, F-3, 4-6

TIPSET

Lärmoduler
Mediapoolen har tagit fram nya lärmoduler i fysik för mellanstadiet. Den är framtaget med ett väldigt tydligt fokus på det centrala innehållet och innehåller filmer, övningar, expriment m.m.

PRYLEN

SMART-board
Smarta tavlor i klassrummen är ingen nyhet men många lärare har ingen aning om hur de skall använda dem. Nu kan ni se enkla instruktionsfilmer med läraren Jonny som hjälper er komma igång.

NYHETER

Kreativa bibliotek

Mediapoolen visade virtuell verklighet, green screen och programmering på Kreativa biblioteket i Nossebro

Filmtips för nationaldagen

Varför firar vi nationaldagen och hur? När är man svensk, vad är nationalism och vad är Sverige för ett land egentligen?

Ja till skolbio

I skolan kan spelfilmer fungera som verktyg för att reflektera kring svåra saker och prata om känslor, eller för att ta del av andra kulturer – möjligheterna är oändliga.

Välj språk

Redan i årskurs 6 kommer B-språksvalet. UR:s Serie Välj språk ger både motiveringar till varför man skall lära sig fler språk, och intressanta exempel på kultur i de länderna där språken talas.

VAD VI GÖR

Mediapoolens främsta uppgift är att leverera ett kvalitetssäkrat innehåll till våra kunder. Våra kunder kan strömma, boka och skapa direkt via vår plattform Digital Pedagogik. Det finns hur mycket resurser som helst, men genom att ordna och inspirera genom kunskapsteman och bloggar hjälper vi stora och små att hitta rätt innehåll.
Tekniken utvecklas i ett rasande tempo. Om skolan skall spegla omvärlden gäller det att hänga med. Vi testar det mesta av det nya för att kunna rådgiva våra kunder vid teknikinköp. Vi tar det fulla ansvaret vid reklamationer och erbjuder kurser och inspirationsdagar kring tekniken. Tekniken skall vara en hjälp, inte ett hinder.

Kompetensutveckling är lika viktigt för våra kunder som för oss själva. Vi har kurser och inspirationsdagar
för att hjälpa pedagoger att utveckla undervisningen och erbjuder även kurser för elever. MIK, filmskapande och programering; det har hänt en del med läroplanen på senare år.

En film om vårt erbjudande

Mediapoolen i siffror

Antal medlemskommuner

Teman, filmer, radioprogram och böcker i Digital pedagogik

Antal år vi har hjälpt skolor

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Det vill säga att vi garanterar resurser som är utvalda och kvalitetssäkrade,
presenterat på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

 

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order(a)mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info(a)mediapoolen.se

 

Postadress

Gustav Adolfs gata 36
541 45 Skövde

Share This