#Hashtag

Serie om nätmobbning som är inspirerad av händelserna kring Instagramupploppet 2012 i Göteborg. Vad händer när hundratals ungdomar vill döda någon på grund av inlägg på sociala medier?

Maryam hör en sak som hänt en tjej i hennes klass och lägger upp den på nätet. Men vad händer när hundratals ungdomar vill döda den som postat historien? Serie om nätmobbning som är inspirerad av händelserna kring Instagramupploppen 2012 i Göteborg.

Relaterade resurser

Tema Källkritik

I Digital Pedagogik finns ett tema om källkritik: Fake news och propaganda påverkar den demokratiska processen. Algoritmer gör att sökmotorn kan individanpassa annonser och “nyheter” i vår feed, och det påverkar hur vi ser på världen. Temat är ett ämnesövergripande tema som behandlar olika källkritiska förhållningssätt och metoder.

Smärtgränsen

Starkt och oerhört smärtsamt om en ung flicka som flyttar till en ny stad med sin far efter att hennes mor dött. I den nya skolan utsätts hon för mobbning och sexuella trakasserier, vilket leder till en upplösning som är omöjlig att glömma. Ett starkt och grymt drama om mobbning. Vinnare av Un Certain Regard i Cannes och Mexikos Oscarsbidrag 2013.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This