Hållbar turism

Vi reser som aldrig förr. Under 2016 var vi strax över en miljard internationella turister. Hur kan vi resa mer hållbart? Vad kan vi tänka på när vi reser?

 

Hållbar turism

Vi reser som aldrig förr. Under 2016 var vi strax över en miljard internationella turister. Men turismen kan ha en negativ påverkan. Resmålen kan utsättas för en stor press; både socialt, kulturellt, miljömässigt och ekonomiskt. I den här filmen ska vi lära oss om hur vårt resande påverkar omvärlden samt undersöka begreppet hållbar turism. Hur kan vi resa mer hållbart? Vad kan vi tänka på när vi reser? Vi träffar representanter från resebranschen, sakkunniga inom samhällsfrågor, samt vanliga resenärer som berättar hur de tänker kring sitt resande.

Relaterade resurser

Tema Hållbar utveckling

Temat handlar om vår miljö och hur vi som individer kan tänka för att bidra till en hållbar utveckling

De globala målen

FN samlade världens ledare år 2015 för att sätta upp mål för att kunna utrota extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen och inte minst lösa klimatkrisen. Dessa mål kallas de Globala målen.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This