Habla ya! - Minicurso

Den här serien består av 9 korta intensiva avsnitt där vi bland annat får lära oss i vilka länder spanska talas, vilka danser som är populärast i latinovärlden, ord och fraser som är lika på svenska och spanska samt mycket mycket mer man kan ha nytta av när man befinner sig i ett spansktalande land.

 

Att semestre och semester inte alls betyder samma sak när det gäller spanska och svenska kan vara bra att veta, men det finns även ord som är väldigt lika som fantastico = fantastiskt, elegante = elegant och chocolate = choklad. I serien Habla ya! – Minicurso får vi reda på hur man säger nej på ett artigt sätt, vi lär oss klockan, vad de viktigaste platserna heter som torg, gata osv…
Avsnitten är 9 till antalet och varar i ca 1 till 2 minuter utom det sista som handlar om konversation och då spanjorerna älskar att prata räcker det inte med 1 minut.

Relaterade resurser

Tema Resa till Spanien

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om hur vardagslivet ser ut i Spanien och hur det skulle vara att som elev resa till Spanien för första gången.

Habla ya!

Säsong 2. Läraren och programledaren Paloma Winneth befinner sig i den spanska staden Segovia där hon tar emot två nya elever, Dorothea och Ali. De ska lösa olika situationer genom att använda spanskan de har lärt sig i skolan. Varje avsnitt inleds med en kort lektion som ska hjälpa dem att klara av uppgifterna.  

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This