H.C Andersen

Varför skrev H.C Andersen om en rolig men knäpp kejsare som vandrade omkring naken på gatorna? Sagor, romaner, och dikter – en av vår tids största barnboksförfattare hade många strängar på sin lyra. Vi får följa med till hans uppväxt i Odense och djupdyker i hans mest berömda historier.

 

Hans Christian Andersen växte upp i en fattig familj i Odense i Danmark. Han hade inte så många vänner och ägnade mycket tid till att läsa böcker, vilket gav honom lusten att berätta egna historier. Över 150 sagor och 1000 dikter hann han med. Den lilla sjöjungfrun, Tennsoldaten, Den fula ankungen och Tummelisa hör till några av hans världskända titlar. En kort välgjord film som skildrar Andersens liv med humor och värme.

 

Relaterade resurser

Romantiken

Tema litterära epoker: Romantiken behandlar den Europeiska litterära epoken som sträcker sig från 1700-talets slut till mitten av 1800-talet.

Tummelisa

Den barnlösa men goda änkan Hobbs får av en trollkarl ett korngryn. Om hon planterar det och vårdar det ömt, ska hennes innersta drömmar gå i uppfyllelse lovar trollkarlen. I blomman sitter den vackraste lilla flicka man kan tänka sig. Hon var inte större än en tumme, och döps därför till Tummelisa.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This