Gubben Pettson och tomtemaskinen

Julkalendern med Pettson och Findus handlar om Julstöket som pågår som bäst hos den egensinnige gubben Pettson och hans busiga katt Findus. Pepparkakor ska bakas, gran ska huggas, julklappar ska tillverkas och julstädningen ska klaras av. Men kan det bli någon jul om man inte är säker på att tomten ska komma?

 

Julstöket pågår som bäst hos den egensinnige gubben Pettson och hans busiga katt Findus. Pepparkakor ska bakas, gran ska huggas, julklappar ska tillverkas och julstädningen ska klaras av. Findus är mycket bekymrad tills Pettson dyrt och heligt lovar honom att det verkligen ska få besök av tomten på julafton. Då blir det istället Pettson som får bekymmer, eftersom Findus inte är den typen av katt man kan göra besviken ostraffat. Har man lovat att jultomten ska komma får man se till att det blir så, även om det innebär att man i hemlighet får uppfinna och bygga en helt egen tomtemaskin.

  • Speltid : 04:48:00
  • Förlag : Filmcentrum
  • Nivå : F-3
  • Ämne : Övrigt
  • Ämnesord : Högtider och traditioner

Relaterade resurser

Tema Våra högtider - Julen

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om “Våra högtider – Julen”. Visst är det mysigt med jul! Men varför firar vi jul egentligen? Jo, nu för tiden är julen en kristen högtid, och enligt Bibeln föddes Jesus i ett stall på juldagen. Vi tittar närmare på traditioner och seder, och funderar på de tre vise männen, advent, Lucia och julmat. Och så kommer tomten förstås!

Pelle Svanslös - Julkalender

På åsgränd i Uppsala bor ett gäng katter som en dag får en ny bekantskap i den svanslöse katten Pelle. Måns retar sig på att Pelle som är ny i gänget snabbt blir omtyckt. Därför använder han sin påhittighet till att sätta den svanslösa nykom-lingen på det hala. Katterna på Åsgränd är mycket för att umgås. De ställer gärna till med katt-mästerskap, kalas, rimstugor och fester – allt som gör väntan på julafton lite kortare.


VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This