Fröken omöjlig

Fröken omöjlig är en prisbelönt film om 13-åriga Aurore. Hon har precis gått om en klass i skolan och hemma tjatar hennes föräldrar på henne konstant. Till råga på allt har hon en lillasyster som är familjens underbarn och en storasyster som står på egna ben och precis träffat en kille.

 

 

Aurore är slagfärdig och vågar gå  sin egen väg – men hon funderar mycket på livet och kämpar för att hitta sin plats. En dag blir Aurore erbjuden en plats som sångerska i ett band vilket skapar än mer kaos. Bandet består bara av killar, och killar och kärlek har hon inte mycket till övers för.

Fröken omöjlig har nominerats till en Kristallbjörn på Berlinale 2016, till bästa barnfilm på Cinekid 2016 och vann EFA Young Audience Award 2016.

Relaterade resurser

JE VAIS À L'ÉCOLE EN FRANCE

Det här temat berättar hur det är det att vara elev i Frankrike. Ordförråd om skolan och klassrummet, och att uttrycka sig i klassrummet. Åk 7-9.

Fannys flykt

Året är 1943 och vi får vi följa 12-åriga Fanny och en grupp barn och ungdomar som flyr från Frankrike under nazisternas ockupation.Inspirerad av verkliga händelser från andra världskriget.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This