Fröken Märkvärdig & karriären

I sin strävan mot självförverkligandet av sina drömmar förskjuter fröken Märkvärdig den som verkligen älskar henne för den hon är, men hon ser honom endast som en börda. Hon måste bli ”någon” till vilket pris som helst. Allt medan hennes rädsla ”mörkermonstret” växer sig allt större tills hon måste konfrontera sig själv. Vem är hon? Vad vill hon egentligen?

Fröken Märkvärdig & Karriären

Fröken Märkvärdig & Karriären, är en väldigt autentisk skildring av en ung människas omåttliga krav på sig själv och framtiden. Fröken Märkvärdig försöker slå sig fram i kreatörskarriären men saknar det hårda skal och uppblåsta ego som krävs för att lyckas. I sin strävan mot självförverkligandet av sina drömmar förskjuter hon den som verkligen älskar henne för den hon är, men hon ser honom endast som en börda. Hon måste bli ”någon” till vilket pris som helst. Allt medan hennes rädsla ”mörkermonstret” växer sig allt större tills hon måste konfrontera sig själv. Vem är hon? Vad vill hon egentligen?

Filmen tar upp temat om att vilja vara någon man inte är. Hur ens förljugna självbild kan bli katastrofalt destruktiv i ett samhälle där endast de ”lyckade” räknas. Frågan är inte längre att vara eller inte vara? Utan att duga eller inte duga? Filmen är verkligen ett utomordentligt material som diskussionsunderlag om identitet, krav och framtida drömmar.

Joanna Rubin Drangers illustrationer är smått genialiska när det gäller att visa karaktärernas inre känslor, och med röster av skådespelare som Vanna Rosenberg, Johan Rabaeus och Claire Wikholm blir filmen en upplevelse man inte glömmer.

Från 15 år

 

Relaterade resurser

Tema Identitet

Temat behandlar hur vår identitet påverkas av olika faktorer som tex, kön, religion, sexuell läggning mfl. Temat behandlar även några av de stora livsfrågorna.

Boklåda Identitet

30 böcker med 6 titlar. Vem är jag? Vissa frågor brottas man med hela livet, men de är kanske som mest aktuella i de unga vuxenåren. Jag ser mig själv i en stulen spegel, Liv & Lovisa, Ful, Tio saker jag hatar med mig själv mfl.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This