Flyttfåglar

Denna underbara film om två flickors vänskap och deras försök att rädda en ankunge har en fin tonträff, stark dramaturgi i både manus- och bildberättande. Med teman som inkludering, vänskap, frigörelse, överbeskyddande föräldrar är detta en given succé för yngre.

Flyttfåglar

Att fylla år den 29:e februari är inte alltid kul tycker Cathy, speciellt inte när hon får ett fågelägg av sin pappa. När ägget kläcks och en ankunge klättrar ut får han först syn på Cathys vän Margaux. Ankungen tror nu att Margaux är hans mamma och följer således bara efter henne. Men föräldrarna låter inte Margaux behålla ankan. Hon har en muskelsjukdom och sitter i rullstol och ska snart in på sjukhus för behandling. Cathy och Margaux rymmer iväg för att rädda ankan.

Flyttfåglar (Les oiseaux de passage/ Birds of Passage) har vunnit pris för både bästa europeiska barnfilm (ECFA) i februari och nu senast Malmö stads pris på BUFF 2016. Denna underbara film om två flickors vänskap och deras försök att rädda en ankunge har en fin tonträff, stark dramaturgi i både manus- och bildberättande. Med teman som inkludering, vänskap, frigörelse, överbeskyddande föräldrar är detta en given succé för yngre.

  • Produktionsår: 2015
  • Speltid: 1.23 tim
  • Förlag: Swedish Film
  • Nivå: Grundskola F-3, 4-6
  • Ämne: Värdegrund, Biologi
  • Ämnesord: Djur och natur, Empati och kamratskap

Relaterade resurser

Orka plugga : Så pluggar du språk

Här får du tips på hur du kan lära dig glosor genom att dela in dem i kategorier. Gör lappar med glosorna på och förhör dig själv i stället för att bara läsa glosorna. Använd tekniken framplockning ur minnet för att komma ihåg bättre och prata med andra som pratar språket du ska lära dig.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This