Fidel Castro

Fidel Castro – före detta president och en stark symbol för den lilla Karibiska ön Kuba. 49 år fick han vid makten, men vem var han och vad gjorde han? En dokumentär med gamla filmer och klipp ger en inblick i Castros styre och liv. 

 

 

Fidel Castro avgick som Kubas president 2008. Filmen tar upp viktiga milstolpar i Castros liv och hans 49 år vid makten. Många trodde på bättre tider med Castro som ledare, men många fick också fly – han gillade inte oliktänkande människor. I början tog han offentligt avstånd från kommunismen men sedan var han själv med och startade Kubas kommunistiska parti. 

Relaterade resurser

Ideologier och svensk partipolitik

Ideologier som liberalism, konservatism, socialism, kommunism och nationalism har lagt grunden till våra svenska partier. Finns det partier som har brutit med sin historia och utvecklats till något nytt? 

Drömmen om Kuba

I dokumentärserien “Vi kallar dom u-länder” från 1970 togs Kuba upp som ett exempel på ett land i utveckling och sågs av många som ett lockande ideal. Nu, fyrtio år senare, är det ett fattigt land med ett repressivt enpartisystem. 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This