Färskvatten

– Vårt viktigaste livsmedel

De flesta av oss tar det färskvatten vi har i kranen för givet och tänker inte alltid på att hushålla med färskvattnet. I den här filmen beskriver vi grundvattnets betydelse och dess plats i den s k vattencirkeln som lär oss om vattnets kretslopp.

 

Färskvatten – Vårt viktigaste livsmedel – Trailer

Klimatförändringarna på jorden har höjt medeltemperaturen med flera grader vilket innebär att polarisarna smälter, det regnar och snöar inte lika mycket som det borde och allt detta får till följd att grundvattnet sjunker. Förutom vattnets kretslopp ges i filmen flera kloka tips på hur vi med enkla medel kan minska vår vattenförbrukning och spara på och hushålla med jordens färskvattenresurser.

Från 9 år

Relaterade resurser

Vattnet på vår jord

Jordens yta består till 70 procent av vatten. Människokroppen består av ungefär 60 procent vatten. Tillgången till rent dricksvatten är livsnödvändig för människan och andra livsformer på jorden. Så, man kan lugnt säga att vi behöver ta hand om det vatten vi har på jorden. Hur kan vi göra det på bästa vis? Åk. 4-6

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This