Film & Pedagogik

Faktaklipp

Anna Ketola, Journalist

11 Januari 2018

Bland utbudet av strömmande film och serier i Digital Pedagogik finns nu kategorin Faktaklipp. Brist på tid i skolan har skapat ett behov av korta faktaklipp som tar upp det viktigaste. Klippen är ett verktyg för lärare och elever för att introducera och förklara eller för att ta in ny kunskap även när det är ont om tid. Ofta kan man på film förklara något komplicerat på ett enkelt och tydligt sätt.

– Kortare filmer har varit efterfrågade från pedagoger och faktaklipp uppfyller just det behovet. Faktaklippen ger en överblick över ett ämnesområde på kort tid och samtidigt väcks intresse och inspiration till vidare diskussion, säger Zahra Safaie, medie- och redaktionsansvarig på Mediapoolen.

I nuläget finns ca 250 klipp som är mellan 1-7 minuter långa, och ambitionen är att kunna erbjuda faktaklipp inom alla kärnämnen. Det kommer fyllas på med klipp allteftersom att filmdistributörerna och bolagen producerar fler.

– Många faktaklipp finns redan som längre avsnitt, så vill man fördjupa sig i något så kan man ofta göra det, tipsar Zahra.

Faktaklippen utgår från centrala innehållet i läroplanen och finns från åk. 4 till gymnasiet. Klippen kan också vara perfekta att använda som färdiga flippar där eleverna kan se klippen hemma för att sedan diskutera innehållet i klassrummet.

Faktaklippen är ofta korta och försöker fånga essensen i ett ämne eller inspirera till att lära sig mer.

Klippen kan man filtrera fram under Resurstyp de gånger man vet att man måste hitta ett kortare klipp.

 

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This