Fack ju Göthe

En sanslös komedi om bankrånaren Zeki Müller som precis släppts ut ur fängelser och blir anställd på en skola som byggts över platsen där han gömde pengarna från rånet han åkte in för. En stor succé i Tyskland.

 

Fack ju Göthe

Att skjuta in elever till lektionen med ett paintballgevär kanske inte är vardag för de flesta högstadielärare, men för Zeki Müller som har en täckmantel som lärarvikarie tvekar absolut inte att använda en sån metod och så funkar det ju också. Att han egentligen precis kommit ut ur fängelset för ett bankrån vet ingen på skolan om inte heller att pengarna från rånet är gömda under skolan och att han nattetid håller på att gräva och borra för att hitta dem igen.

På skolan jobbar även den ordentliga och plikttrogna läraren Elisabeth Schnabelstedt som kämpar för att reglerna ska följas och får den otacksamma uppgiften att ta sig an skolans problemklass 10b. Zeki och Elisabeth får en hel del med varandra att göra och som motsatser blir det minst sagt en del konflikter.

Från 13 år

Denna skruvade komedi är gjord av samma gäng som står bakom serien ”Türkisch für anfänger” och huvudrollerna Zeki och Elisabeth spelas av Elyas M´Barek och Karoline Herfurth som även spelar mot varann i den otroligt populära tyska serien. Språket i filmen innehåller en hel del slang och sexuella skällsord men det är faktiskt viktigt att lära sig förstå den typ av språkbruk även om man själv som icke tyskspråkig ska vara lite försiktig med att använda dem för mycket. Den kända skådespelerskan Katja Riemann gör en härlig roll som rektor för skolan. Filmen ”Fack ju Göthe” var den film som sågs av flest tyska biobesökare under 2014 och fick även pris för bästa komedi.
Filmen finns även med text här.

  • Regissör: Bora Dagtekin
  • Originaltitel: Fack ju Göhte (a.k.a. Suck Me Shakespeer)
  • Från skolår: 5
  • Medverkande: Elyas M’Barek, Karoline Herfurth, Katja Riemann
  • Utgivningsår: 2013
  • Språk: Tyska

Relaterade resurser

Bildglosor på Tyska

I Digital Pedagogik kan elever träna på glosor i de moderna språken i bildlexiconet Vocalex.

Türkisch für Anfänger

Missa inte den populära tyska serien Türkisch für anfänger från samma skapare som filmen Fack ju Göthe.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This