En liten julsaga

När Ina är med sin mamma och handlar tappar hon bort sin älskade nalle. Nallen tas om hand av en farbror som i sin tur glömmer den på posten där nallen råkar hamna i en postsäck med adress Luleå. Medan Ina hemma i Stockholm saknar sin förlorade nalle upplever nallen en mängd äventyr runt om i Sverige.
I julträngseln tappar Ina sin nalle Nonno. Det är adventstid, julförberedelserna är i full gång. Vi följer Ina och hennes familj i vardagsbestyren, parallellt med nallens äventyrliga resa allt längre bort från sin Ina. Nonno hamnar i en postsäck och åker tåg norrut genom hela Sverige. Han råkar på många vänliga människor och djur, men är en hårsmån från att bli begravd i en yrande snöstorm, innan hans återresa söderut börjar.

Relaterade resurser

Tema Svenska högtider - Julen

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om Svenska högtider – Julen. Visst är det mysigt med jul! Men varför firar vi jul egentligen? Vi har firat jul i över tusen år i Sverige, och förr kallades högtiden Midvinterblot. När Sverige blev kristet på 1100-talet började man fira en kristen jul. Men många människor i Sverige är inte kristna, och firar jul ändå. Hur firar man jul i andra länder? Varför ger vi varandra julklappar? Och vad har tomten med Jesus-barnet att göra?

Den fjärde kungen

Precis som de andra tre vise konungarna försöker Mazzel, den fjärde Kungen, och hans trogna kamel Chamberlin följa en stjärna till den lilla staden Betlehem. Men deras färd kantas av faror, omvägar och förseningar. Varje gång de verkar vara på rätt väg möter de någon i behov av hjälp, vilket försenar dem om och om igen. I en konstant konflikt med sig själv, sliten mellan sitt samvete och viljan att utföra sin plikt, skänker den fjärde kungen bort all sin tid och alla sina dyrbara gåvor. Hans resa ter sig än mer oändlig.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This