Emil i Lönneberga

Detta är historien om Emil, som bodde på gården Katthult i Lönneberga socken i Småland och gjorde fler hyss än det finns dagar på året.Det blev en härlig jul för de gamla när Emil ordnade det stora Tabberaset i Katthult

I en av Astrid Lindgrens mest kända berättelser handlar det om julen, och trots all kommers och stress är frågan om att tänka på andra och att vara generös det viktigaste av allt, detta tar Emil verkligen fasta på i filmen när han ordnar ett riktigt julkalas för “fattigjonen” i Katthult och fångar kommendoran i en varggrop.

  • Speltid : 01:40:00
  • Förlag : Swedish Film
  • Nivå : F-3
  • Ämne : Övrigt
  • Ämnesord : Högtider och traditioner

Relaterade resurser

Tema Våra mattraditioner - Jul, Påsk och Midsommar

I Digital Pedagogik finns ett kunskapstema om “Våra mattraditioner – Jul, Påsk och Midsommar”. Sill, ägg, julkorv, sylta, skinka, grönkål, lax, färskpotatis… Maten är central vid firande av våra högtider jul, påsk och midsommar. I samband med varje högtid brukar vi äta mat som valts genom tradition.

Busiga Benny

Filmen utspelar sig under 1930-talets depression och handlar om Benny. Han är ett riktigt busfrö som gillar att hitta på hyss! Men ofta blir det fel och hans lärarinna, hans mamma och till och med hans bror tycker Benny är lite jobbig. Bennys pappa är fiskare och befinner sig i Afrika, men väntas hem lagom till jul. När pappan inte är med fiskebåten hem börjar Benny smida en plan hur han äntligen skall få återse sin far lagom till julafton.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This