Ekologiskt avtryck

Har du klimatångest? Då är du inte ensam nästan – varannan svensk oroas över klimatet enligt en ny opinionsundersökning. Mest klimatångest har unga tjejer medan äldre män oroar sig minst. I filmen förklaras växthusgaser, atmosfär och orsaker bakom detta. Genom exempel får eleven förståelse för sitt eget avtryck. Vi får även råd hur vi kan minska vårt ekologiska fotavtryck på jorden.

 

 

Ekologiskt avtryck – en film om klimatångest, växthusgaser och förändring. Har du klimatångest? Hur ser mänsklighetens framtid ut? Visst finns det anledning att oroa sig men är det kört? Om man förstår vad utsläppen av fossila bränslen åstadkommer förstår man också vad man ska göra åt det. I filmen förklaras växthusgaser, atmosfär och orsaker bakom detta. Genom exempel får eleven förståelse för sitt eget avtryck. Vi får även råd hur vi kan minska vårt ekologiska fotavtryck på jorden.

Relaterade resurser

Hållbar utveckling

Temat handlar om vår miljö och om hur vi som individer kan tänka för att bidra till en hållbar utveckling. De flesta forskare är överens om att vi står inför en global uppvärmning med allvarliga följder. Vad krävs för att vi ska kunna vända utvecklingen? Åk 7-9.

Aralsjön - en film om miljöpåverkan

Aralsjön var en gång världens fjärde största sjö. Ända fram till 1960-talet täckte sjön en yta ungefär lika stor som Småland. Numera ser det ut som en öken. Den här filmen ger ett bra exempel på vad som händer när man inte tillämpar hållbar utveckling. Åk 7-9, Gymnasiet.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This