Dolda tillgångar

När det gäller bortglömda kvinnliga pionjärer, får vi tre nya namn att hålla reda på. Nämligen NASA:s matematiker som gjorde den första rymdresan möjlig!

 

Dolda tillgångar / Hidden figures

En fascinerande historia med sann bakgrund om tre afroamerikanska kvinnliga genier som jobbar på NASA i 60-talets USA. Vi dras direkt in i handlingen där kapplöpningen om rymden står i fokus. Desperationen på NASA är så stor att man, trots att hon är mörkhyad och kvinna, använder sig av Katherine när avancerade matematiska uträkningar behöver göras. Omgivna av vardagsrasismen som rådde, med separata toaletter för mörkhyade och egna kaffekannor märkta med ” coloured”, sätts de tre väninnornas begåvningar på prov.

 

 

Relaterade resurser

Kvinnor i historien

Detta är ett litet tema som lyfter fram några kända kvinnor i historien.

Kvinnorna som utvecklade USA: Rymden

Under uppbyggandet av USA:s rymdprogram sökte fler kvinnor till och antogs på astronautprogrammet än tidigare. Vi möter de kvinnliga pionjärer som lyckades ta plats i rymdhistorien, men även den nya generationen av kvinnliga tekniker, astronauter och entreprenörer som med innovationer och kunskap driver på utvecklingen i rymden.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
[email protected]
mediapoolen.se

Share This