Kompetensutveckling

Digitallyftet för fritidspedagoger

Höj din digitala kompetens

Det digitala är en del av vardagen och du som fritidspedagog arbetar också med att hjälpa eleverna att hantera digitala verktyg för kommunikation och skapande, allt på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Mediapoolen Västra Götaland bjuder alla fritidspedagoger i Sjuhärad på 4 utbildningstillfällen under våren, där du har möjlighet att lära dig jobba med några digitala verktyg.

Utbildningen är gratis, antal platser begränsade och anmälan är bindande.

Program

Creaza 31 januari
Creazas program Cartoonist är ett online-baserat verktyg för digitalt berättande. Det går att skapa tecknade serier utifrån olika teman, t.ex. historiska teman, framtiden eller kända sagor. Men det går också bra att arbeta med egna bilder och filmer. Eftersom allt sker online behövs ingen program-installering och det spelar ingen roll om man arbetar på skolan, på biblioteket eller hemma. I workshopen skapar vi egna berättelser med olika medietyper. Vi fokuserar även på att frilägga bilder så att vi kan skapa egna karaktärer och föremål i berättelsen.
Ta dator eller surplatta och registrera ett konto på Digital pedagogik.

Musik 21 februari
Musik är ett tacksamt område att presentera för eleverna eftersom musik engagerar och man kan arbeta på så många olika sätt. I workshopen fokuserar vi på att skapa, generera och ladda ned fri musik som eleverna får använda fritt i eller utanför undervisningen. Dessutom testar vi att bygga egna fantasifulla digitala instrument med hjälp av vardagsföremål och 3D-utskrifter!
Ta med egen dator och/eller iPad.

Animation 28 mars
Vi lär oss hur man skapar animerade filmer med lerfigurer och vi använder oss av Stop Motion-teknik. Vi lär oss också hur man redigerar de animerade filmerna i iMovie. Stop Motion-teknik är när man fotograferar ett föremål (vi använder lerfigurer), flyttar det något och tar ett nytt foto. När dessa bilder visas snabbt efter varandra skapas en animerad sekvens och en illusion av att figuren rör på sig. När det gäller redigering kommer vi att lära oss att klippa och välja ordning på videoklipp, spela in speakerröst, redigera videoövergångar, separera ljudet från video och lägga till enkel grafik.
Ta med en egen iPad, och se till att du har apparna Stop Motion Studio och iMovie installerade.

Scratch 11 april
Många känner igen den lilla katten, men har du testat på att programmera i Scratch? Scratch är utvecklat av MIT och världens mest använda program för programmering för elever under 10 år. Här finns mycket att upptäcka! För de yngre eleverna passar ScratchJr på iPad, men vi koncentrerar oss på Scratch på datorn och provar projekten där tillsammans. Vi jobbar i par och använder oss av uppgiftskort för att träna in ett par grundläggande principer när det gäller blockprogrammering. Skapa gärna ett Scratch-konto för pedagoger innan tillfället. Vill du titta på robotar finns det också tid att göra det vid det här tillfället.
Ta med egen dator.

När, var hur?

Datum:
31 januari
21 februari
28 mars
11 april
 
Tid:  kl 9-12
Plats: Mediapoolen Västra Götaland, Skaraborgsvägen 35 E (våning 3), Borås.

Frågor?
Hör av dig.

Om du har frågor angående inspirationsdagen så kan du mejla direkt till programansvarig zahra@mediapoolen.se eller slå henne en signal på 0500 44 54 17

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljningen

Tel. 0500-44 54 05
Vardagar 8.00-16.00
order@mediapoolen.se
mediapoolen.se

Kundtjänst

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 7:30-16.00
info@mediapoolen.se
mediapoolen.se

Share This