Hur påverkas vi och samhället av digitaliseringen?

Anders Thoresson

Frilansjournalist, poddare, föreläsare, moderator och författare.
Anders Thoresson föreläser bland annat om hur tekniken förändrar samhället och om hur det går att använda tekniken på ett smartare sätt i arbetslivet. Men också om att förstå digitaliseringens påverkan på samhället. Om MIK och skolans arbete med elevernas digitala kompetenser och vikten av att vi känner till de bakomliggande mekanismer som vi inte alltid ser; filterbubblor, skräddarsydd marknadsföring och kryptering.
Anders har skrivit boken ” Skolan i en digital omvärld”. Dessutom flera internetguider för Internetstiftelsen i Sverige, exempelvis programmering för barn, IT-säkerhet, webbpublicering. Varje onsdag publicerar han ett nytt avsnitt av podden Digitalsamtal.

Zahra Safaie förmedlar kontakt med Anders: [email protected]

Priser:

 

Kursens utformning och omfattning styrs av dina önskemål och du kontaktar föreläsaren för att komma överens om arvode: Hör av dig till Zahra Safaie om du vill komma i kontakt med Anders Thoresson: [email protected]

Digital kompetens och Skolverket

Skolverkets uppdaterade kursplaner gäller från och med 1 juli 2018. De nya skrivningarna ska bidra till att barn och elever utvecklar förståelse för hur digitaliseringen påverkar individen och samhället. De ska stärka elevernas förmåga att använda och förstå digitala system och tjänster, att förhålla sig till medier och information på ett kritiskt och ansvarsfullt sätt. Det handlar också om att stärka förmågan att lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av digitala verktyg. Med kompetensträffar och webbinarium vill Mediapoolen ge inspiration till alla er som jobbar ute på skolorna för att nå dessa mål.

VI ERBJUDER

Innehåll-Inspiration-Framtid

Vi garanterar utvalda och kvalitetssäkrade resurser, presenterade på ett inspirerande sätt, och alltid i en aktuell kontext.

Försäljning

Direktkontakt
[email protected]
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00

Kundservice

Tel 0500-44 54 00
Mån-fre 8:00-15.00
Lunch 12.00-13.00
[email protected]
mediapoolen.se